Dominion PX je serija visoko kvalitetnih inteligentnih rack power distribucionih jednica (PDU) koja nudi upravljanje i praćenje strujnih parametara (struja, napon, potrošnja energije u kVA i kW) u realnom vremenu sa preciznošću od čak 99% i više. Dominion PX serija obuhvata preko 530 modela pa korisnik lako može izabrati onaj model koji mu najviše odgovara u odnosu na form factor (0U – 3U), ulazno napajanje 230V ili 400V, priključak ulaznog napajanja, sa ili bez mogućnosti uključivanja / isključivanja pojedinačnih priključaka ili grupa priključaka, po mestu vršenja merenja parametara (cela letva, prekidačko kolo ili pojedinačni outlet), broj i tip priključaka, i tako dalje. Raspoloživi su modeli u opsegu 1,4 do 55,4 kVA, 12-100A, i sa 4 do 54 outleta.

Letve su izrađene u vrhunskoj tehnologiji, sa tri nivoa štampanih ploča i sa posvećenim čipovima za merenje parameta koji na svakoj tački (inlet, prekidačko kolo, faza ili outlet) 1000 puta u sekundi vrši merenja. Zbog toga su Raritan PDU letve najpreciznije na svetu i jedine sertifikovane kao merni uređaj (Billing Grade Accuracy prema IEC/ISO klasifikaciji). Svi PX modeli omogućavaju prihvat Raritanovih plug-and-play senzora okoline, a Raritan ima razvijene senzore za temperaturu, pritisak, protok vazduha, senzor vlage i prisustvo vode na podu.

Kada je u pitanju novi trend uvođenja strujnog trofaznog priključka u rek (zato što 3P PDU letva donosi uštedu po pitanju instalacije kablova, osigurača i konektora, jer se to sve za 3P jeftinije nego za 1P iste snage) Raritan je u ovom segmentu gotovo apsolutni lider na tržištu. Jedna 3P letva 32A/400V donosi čak 22kVA snage u rek kabinet po ceni tek nešto višoj od 1P letve deklarisane kao 32A/230V a koja ima snagu 7kVA.

Dominion PX rešenje omogućava menadžeru data centra detaljan uvid potrošnje energije na nivou reka i omogućava da :

– Planira kapacitete
– Efikasno koristi energetske resurse
– Unapređuje vreme dostupnosti servisa i produktivnost osoblja
– Štedi novac i energiju
– Meri efektivnost korišćenja energije (PUE – Power Usage Effectiveness)

PRAĆENJE I UPRAVLJANJE ENERGIJOM

Sa PX serijom precizno praćenje i merenje u realnom vremenu se spušta na nivo pojedinačnog priključka – outleta, ali mere se i faze, prekidačka kola i naravno cela PDU letva. Pri tome mere se svi bitni parametri: jačina struje (A), napon (V), snaga (VA ili W), potrošnja (Wh).  PX omogućava alarmiranje na bazi predefinisanih događana u okolini i kod napajanja. Inteligentne rek PDU letve omogućavaju :

– Pronalaženje uskih grla u reku
– Ravnotežu opterećenja linija i kola
– Trendiranje i praćenje korišćenja energije i naplatu potrošnje korisnicima (u telehousingu)
– Praćenje potrošnje IT opreme i detekciju idle servera
– Daljinsko rebootovanje servera, uključivanje i isključivanje pojedinačnih priključaka
– Detektovanje vrelih tačaka u data centru
– Eliminisanje pregrevanja i povećanja temperature
– Podršku za rekove za blade servere

LAKO POSTIZANJE CILJEVA

Korišćenjem Raritan Dominion PX rešenja veoma lako ćete postići sledeće ciljeve:

– Postavljanje redudantnog napajanja u reku (grane A i B)
– Donošenje odluka u vezi proširenja kapaciteta
– Visok operativni nivo opreme (uptime) i veoma nizak downtime
– Visok nivo efikasnosti upotrebe energetskih resursa
– Online uvid u troškove i preciznu naplatu troškova svojim klijentima
– Smanjeni CAPEX i uštedu na OPEX-u
– Zadovoljenje svih zakonskih propisa
– integracija u sa USB web kamerama
– Wi-Fi povezivanje PDU jedinica na sistem umesto putem etherneta
– kaskadno povezivanje PDU jedinica
– Data centar bez prisutnih osoba – kada vidite data centar bez ijedne prisutne osobe to znači da je on odlično isplaniran, projektovan i postavljen tako da nema potrebe da se osobe nalaze unutar data centra i nešto rade. Najveći broj eventualnih intervencija mogu se obaviti daljinskim putem.

U kombinaciji sa sjajnim Raritanovim softverom za upravljanje energijom PowerIQ, kao i DCIM softverom dcTrack, sjajnom analitikom i alarmiranjem, mogućnošću rada sa raznim modelima UPS uređaja Raritanove inteligentne PDU letve serije Dominion PX predstavlja veoma upotrebljivo rešenje za svaki data centar bez obzira na veličinu.

Alat za izbor iPDU Product Selector možete pokrenuti ovde.

PDF brošuru možete pogledati ovde.

Više informacija o Dominion PX seriji uređaja možete pronaći na www.raritan.eu.

©2016 Gruppo 5 d.o.o. Powered by Roster soft

Click Me