Osnovna odlika Power IQ je da omogućava smanjenje troškova potrošnje energije, podizanje nivoa energetske efikasnosti i da poštuje sve standarde za očuvanje životne sredine.

Power IQ je izuzetno višekorisničko rešenje koje omogućava centralizovano praćenje svih aspekata potrošnje energije na nivou rack kabineta i dobijanje svih potrebnih informacija o korišćenju opreme u realnom vremenu kao i predviđanje kapaciteta. Odlikuju ga visoka preciznost, mogućnost prilagođavanja, nezavistan je od proizvođača hardvera i pruža jednostavno praćenje uređaja, isključivanje uređaja i kontrolu na nivou pdu letve, prekidačkog kola ili outleta, moćnu termalnu i energetsku analitiku vaše aktivne snage, troškova, kapaciteta po fazama, emisije ugljen dioksida i temperature u rekovima. Spisak podržanih vendora čine APC®, Avocent®, Baytech®, Cyber Switching®, Eaton, Geist, HP, Knurr®, Liebert®, MRV, Raritan®, Rittal®, Server Technology®, Tripp Lite and UNITE™ i drugi. Jednostavnim dodavanjem MIB fajlova moguća je i komunikacija sa uređajima drugih vendora.

Sistem poseduje veoma detaljan event log, a izveštaji trenda i kumulativni izveštaji mogu se prikazati za ceo data centar, sprat, prostoriju, red rekova ili pojedinačni rek, po klijentu ili čak po pojedinačnim IT uređajima u reku.

Power IQ će vam pomoći da da postanete daleko efikasniji u upravljanju kapacitetom energije i efikasnosti korišćenja energije putem sledećih osobina :

– konfigurabilna kontrolna tabla – dashboard
– jednostavno isključivanje Windows, Linux i Unix uređaja, bez ikakavih agenata
– psihometrijski grafikoni koji prikazuju moguće energentske uštede putem podizanja temperature
– obračun klijentima za potrošenu energiju
– procenu uštede električne energije kada se eliminišu pojedini serveri
– polazna potrošnja i promene zbog raznih inicijativa za uštedu energije
– prikaz vršnih opterećenja i identifikacija slobodnih kapaciteta u reku
– prognoza energentskih kapaciteta
– merači energentskih kapaciteta

Pored toga što omogućava odlično izveštavanje, moguće je čak i kreiranje sopstvenih izveštaja po outletu, IT uređaju, korisniku, odeljenju, reku, zoni, prostoriji ili za ceo data centar. Izveštaji se mogu generisati tako da odražavaju aktivnu snagu, troškove energije, potrošnju energije, emisiju ugljen dioksida, temperaturu i vlažnost.

Power IQ se može kupiti kao softverski proizvod (instalira se na VPS), ali i kao hardware, odnosno fizički rack mount 2U server sa dualnim napajanjem i redudantnim sistemom hlađenja. Sistem je baziran na ODBC i otvoren je za povezivanje sa spoljnim bazama podataka, odnosno za integraciju sa DCIM sistemima. Za korišćenje Power IQ je potreban najobičniji web browser. Sigurnost se obezbeđuje putem standardnih alogoritama autentifikacije, timeout-a za web sesije i IP based kontrole pristupa. Power IQ omogućava veoma jednostavnu konfiguraciju Raritan Dominion PX uređaja i upravljanje firmware-ima.

Na web sajtu proizvođača dostupan je besplatni demo i besplatna probna Power IQ verzija.

Detaljniju PDF brošuru možete pogledati ovde.

Više informacija o Power IQ možete pronaći na www.raritan.eu.

©2016 Gruppo 5 d.o.o. Powered by Roster soft

Click Me